Tagjainknak biztosított előnyök

Számos előnnyel jár, ha belépsz az NGG szakszervezetbe. Ezen az oldalon röviden összefoglaltunk néhányat. Kérdéseid vannak a tagsággal kapcsolatban? Szívesen fogadjuk telefonos vagy e-mailes megkeresésedet!

Az NGG tagjainak biztosított előnyökről röviden:

A te munkád a mi erősségünk: Az NGG közeledben található irodájától bármilyen munkáddal kapcsolatos kérdésben kérhetsz tanácsot. A kollektív szerződésről vagy a vállalti nyugdíjellátásról kérdeznél? A szakmai képzéseddel kapcsolatban kellene tanács, vagy a munkanélküliként igényelhető ellátásokról szeretnél tájékoztatást kapni? NGG-irodád mindehhez ingyenes, személyre szabott, helyszíni támogatást biztosít.

Előfordul, hogy munkahelyeddel olyan vitád támad, amely csak jogi úton rendezhető. Az NGG ingyenes jogi képviseleti szolgáltatása segít jogaid érvényesítésében, méghozzá az igazságszolgáltatás minden fokán. Mellékesen megjegyezzük, hogy csak 2017-ben közel 17 millió eurót (kb. 6,5 milliárd forint) harcoltunk ki a bíróságon az NGG tagjainak.

Az NGG tagjaként nem vagy többé egyedül, hiszen az NGG közel 200.000, egymással szolidaritást vállaló embert egyesít. Mellékesen megjegyezzük, hogy az összetartás jeleként az NGG tagjai tegeződnek egymással, és a szakszervezeti „kollégákkal”/„kolléganőkkel” is így beszélnek. Szervezetünk nevéből kialakított jelmondatunk is így szól: N -ur G-emeinsam G-eht's! („Csak együtt sikerülhet!”)

Kollektív szerződéseink javítják munkafeltételeidet és védenek is téged. Legyen szó a rendszeres béremelésről, az üdülési hozzájárulásról és karácsonyi jutalomról vagy a fair munkaidőről, a kollektív szerződés rögzíti a munkavégzésre irányadó szabályokat. Az NGG minden évben számtalan szerződést köt a különböző iparágakban dolgozók számára. A szerződések széles skáláján megtalálhatók a kisebb körnek előnyöket biztosító, adott vállalatra vonatkozó „házi” kollektív szerződések, de az akár tízezer alkalmazottra vonatkozó iparági kollektív szerződések is.

Igények? Az csak a tagoknak lehet!

Mellékesen megjegyezzük, hogy kollektív szerződésből származó jogi igényt kizárólag az NGG szakszervezet tagjaként érvényesíthetsz.

Az NGG tagjaként egy erős közösségnek lehetsz a része. A NGG ugyanis nem más, mint 200.000 olyan ember összefogása, akik tudják, hogy együtt többet érhetnek el: igazságosabb munkahelyeket és szociálisan érzékenyebb német politikát.

Ha belépsz az NGG-be, egy nagy múltra visszatekintő nagy szervezet tagjává válsz. Az NGG kereteiben 1865 óta állnak ki az emberek egymásért. A NGG a legrégebbi német szakszervezet, amely több mint 150 éve bizonyítja, hogy hatékonyan képes síkra szállni tagjai érdekeiért politikai, gazdasági és vállalati szinten.

Néha csak sztrájkkal érhető el, hogy a munkáltató meghallgassa az igényeinket. Jó, hogy az NGG-t magunk mögött tudhatjuk, ha bekövetkezik ez a legrosszabb eshetőség. Az NGG sztrájk esetén pénzügyi támogatást nyújt tagjainak. Ugyanis csak az tud jogai érvényesítéséért az utcára menni, akinek nem forog veszélyben az anyagi biztonsága. Ezért is támogatja pénzügyi segítséggel az NGG tagjait olyan esetekben is, ha munkáltatójuk az NGG-ben való szakszervezeti tagságukat elbocsátással vagy más módon bünteti.

Az NGG tagjaként mindig tájékozott lehetsz. Minden csütörtökön megkapod e-mailben az „ngg.aktuell” ingyenes hírlevelet, amely rövid és tömör formában tájékoztat az üzemi akciókról, a politikai fejleményekről és véleményekről.

Az NGG tagjai évente négyszer megkapják tagi folyóiratunkat az „einigkeit”-ot (magyarul „egység”) is, amelyet házhoz postázunk, vagy pedig a munkahelyen, vagy az „einigkeit-alkalmazáson” keresztül okostelefonon vagy tableten, virtuális formában érhető el.

Az NGG tagjaira baleset-biztosítási szerződést kötött a Generali Versicherung AG biztosítóval, amelyet minden, legalább 12 hónapos tagsági jogviszonnyal rendelkező tagunk ingyenes igénybe vehet. A szabadidő idejére szóló baleset-biztosítás átfogó biztosítási védelmet nyújt szabadidős tevékenységek, otthon, utazás közben vagy szabadság alatt történő balesetek esetére. Bővebb tájékoztatást kaphatsz online itt vagy az NGG területeden illetékes regionális szervétől.

Az NGG tagjaként változó partnereink számos különlegesen kedvező ajánlata közül válogathatsz, például biztosítási, koncert- és színházjegyvásárlási vagy autóvásárlási kedvezmények közül.

További információk: www.ngg-mitgliedervorteil.de

Az NGG-tagság kézzel fogható előnyöket biztosít utazásaidhoz is: a Gemeinnützigen Erholungswerks (GEW, közhasznú szabadidőszervező egyesület) kedvezményes árakat kínál az NGG tagjai és családtagjaik részére. Legyen szó akár vízparti vagy hegyvidéki nyaralásról, németországi vagy európai üdülésről, a GEW-nél mindenki talál az igényeinek megfelelő lehetőséget.

Itt találod meg a GEW által az NNG tagjainak biztosított kedvezményes árú üdülési lehetőségeket: A GEW NGG-nek biztosított exkluzív ajánlatai

Az NGG szakszervezet szakértő és elkötelezett segítséggel támogatja tagjait az üzemi tanácsi választások során is. Az NGG-vel a megválasztott üzemi tanácsok erős partnert tudhatnak maguk mellett, amely segíti és támogatja őket, például munkahelyi tájékoztató és reklámanyagokkal, munkaügyi és szociális jogi kérdésekben vagy az üzemi gyűlések megszervezésében.

Az NGG számos regionális szerve biztosít a tagoknak változatos és ingyenes képzési lehetőségeket, a munkahelyi rasszizmus kezeléséről szóló szemináriumokon át a hatékonyabb stresszkezelésről tartott műhelymegbeszélésekig. A továbbképzési kínálattal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért fordulj az NGG területeden illetékes regionális szervéhez.

Az NGG női tagjai és fiataljai számára is rendszeresen kínálunk szemináriumokat.

Az NGG tagjai a „Gewerkschaftlichen Unterstützungseinrichtung der DGB-Gewerkschaften” (röviden GUV/Fakulta, a német szakszervezeti szövetség tagszakszervezeteinek önsegélyező egyesülete) szolgáltatásait is élvezhetik. A GUV/Fakulta akkor segít, ha munkahelyeden hibát követsz el, és neked kell megtérítened az okozott kárt. Akár a munkahelyi kulcsokat veszted el, akár a céges autóban okozol figyelmetlenségből kárt, számíthatsz a GUV/Fakulta pénzügyi segítségére. Az éves tagi hozzájárulás 21 euró. Csak szakszervezeti tagok lehetnek a GUV/Fakulta tagjai.

Kiterjedt szolgáltatásaikról bővebb tájékoztatás találsz itt: www.guv-fakulta.de

Jetzt Mitglied werden!

Sichere dir deine Vorteile! Werde Mitglied der Gewerkschaft NGG!

More about